Підтримати нас

Підрядник отримав понад 40 тисяч гривень на ремонт стели в Херсоні

17 вересня 2024 18:00
338
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/стела на Миколаївському шосе в Херсоні

Комунальне підприємство “Гарантія” заплатило 49 тисяч 974 гривень підряднику ФОП Миколі Ходикіну за ремонт стели на в'їзді в місто.

Про це йдеться у відповіді на запит “Вгору” від комунального підприємства.

Зазначається, що 11 липня 2024 року “Гарантія” та ФОП Микола Ходикін уклали договір. Він передбачав ремонт стели на суму понад 198 тисяч гривень із додаванням 19 літер. В угоді на закупівлю робіт не вказали, про які саме літери йде мова. Цей договір розірвали за згодою сторін.

У Херсонській міській військовій адміністрації 23 липня заявили, що все-таки проводяться роботи для підтримання стели в належному стані, але кошти на це перевищують бюджет, тому їх зменшили. 

Видання “Мост” із власних джерел, близьких до підрядника, повідомляло, що після того, як новина про ремонт стели за 198 тисяч на Миколаївському шосе стала резонансною, у Херсонській МВА вирішили його припинити. Згодом вони вирішили повернути все як було. Тож будівельники розібрали конструкцію, яку збудували на стелі та завершували косметичні роботи на фасаді. Також стало відомо, що в Херсонській МВА кошти на ремонт не виділяли, а роботи виконувалися коштом підрядника. 

Комунальне підприємство та Ходикін 8 серпня уклали новий договір на суму 49 тисяч 974 гривні. У відповіді на запит йдеться, що роботи виконані у повному обсязі. Це очищення фасаду, шпаклювання, встановлення склосітки, фарбування та встановлення та розбір металевих риштувань. А також у кошторисі зазначили про заробітну плату будівельникам – 24 тисячі 524 гривні. 

До Дня Державного прапора України біля стели 8 серпня проходили урочисті заходи. 

На запит “Вгору” про зафіксовані пошкодження стели в комунальному підприємстві відповіли, що фахівці з будівництва встановили  потребу проведення робіт із підтримання стели в належному стані. А на прохання надати проєкт робіт відповіли, що ремонт не належить до будівництва, тому проєктна документація не обов'язкова. Також не відомо про напис із 19 літер, який мав би бути на стелі.

  • За даними YouControl, Микола Ходикін – керівник ТОВ “Терен”, основною діяльністю якого є будівництво житлових і нежитлових будівель. З ним укладали договір без проведення публічних закупівель, який передбачав закриття вікон ОСБ плитами на суму 3 мільйони гривень.
  • У Херсоні розпочали поточні роботи з реставрації стели на в'їзді в місто, яка розташована на Миколаївському шосе. Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко заявив, що роботи проводяться для того, щоб стела “мала належний вигляд”.
  • У коментарі “Вгору” архітектор та громадський діяч Андрій Луцик зазначив, що в'їзний знак треба знести та не потрібно витрачати на його ремонт кошти, особливо під час війни.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів