Підтримати нас

Підозрюється жителька Херсонщини, яка очолила незаконну адміністрацію села Володимирівка

08 травня 2024 07:57
166
Поширити:
Фото: База зрадників Херсона

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в державній зраді та добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних органах влади на окупованих територіях уродженці Скадовська 39-річній Олені Заворихіній.

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора.
 
За даними слідства, у березні 2022 року Заворихіна обійняла посаду окупаційної голови адміністрації села Володимирівка в незаконній ВЦА Лазурненської селищної територіальної громади Херсонської області. Після реорганізації незаконного органу влади її посада стала називатися “начальник територіального управління сільського поселення Володимирівка”.

На цій посаді жінка планувала, організовувала координувала та аналізувала роботу незаконної адміністрації (територіального управління). Також в її обов'язки входило підписувати та направляти від імені незаконного органу влади документи, слідкувати за працівниками та інформувати населення, стверджують правоохоронці.

Заворихіній загрожує позбавленням волі на строк п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

  • Слідчі Державного бюро розслідувань у м. Мелітополь повідомили про підозру в державній зраді 52-річному жителю Херсона Ігорю Якименку. Він обійняв посаду окупаційного начальника Херсонського загону воєнізованої охорони.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ