Підтримати нас

Пам’ятник уродженцям Криму, полеглим в АТО

Vgoru
06 грудня 2016 03:01
200
Поширити:

Монумент у вигляді козацького хреста відкритий на трасі Каланчак-Армянськ за шість кілометрів від адміністративного кордону з анексованим Кримом у селі Ставки Каланчацького району.

Встановлено монумент у знаковому місці. Саме на цій ділянці траси в березні 2014 року з’явився перший блокпост Збройних сил України на Кримському напрямку. На захист південних рубежів країни направили один із кращих армійських підрозділів – 79  десантно-штурмову бригаду. Заступник її командира, Мирослав Калашник, взяв участь у відкритті пам’ятника і поділився спогадами про ті дні:

“У березні 2014 року наше угруповання зупинилося тут, зайняли оборону, провели розвідку. І потім тримали оборону. Ворог підступив близько, але далі не пішов. Ми були готові виконати свій обов’язок до кінця”.

На плитах меморіалу викарбувані прізвища 21 бійця Збройних Сил України, підрозділів МВС і добровольчих батальйонів. Вони загинули під час бойових дій у Донбасі в 2014-2016 роках. Пам’ятник споруджено з ініціативи благодійного фонду “Героїка” за підтримки небайдужих жителів Херсонщини. У церемонії відкриття монумента взяли участь члени сімей загиблих воїнів, їх бойові побратими, учасники АТО, представники влади та громадськості.

Як розповів керівник фонду “Героїка” Павло Подобєд, батьків двох загиблих бійців, сім’ї яких зараз живуть у Криму, не змогли взяти участь у церемонії відкриття, бо їх не випускає на материкову Україну окупаційна влада півострова.

Священики Української православної церкви Київського патріархату відслужили поминальну літургію та освятили пам’ятник.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ