Підтримати нас

Пам'ятник Героям Небесної Сотні відкрили за кошти благодійників

Автор статті
18 лютого 2018 13:43
767
Поширити:

Пам'ятник Героям, які загинули під час Революції Гідності в лютому 2014 року відкрили на освятили у селі Сокільники Пустомитівського району на Львівщині.

Монумент встановили у місцевому парку, на перехресті вулиць Сковороди і Данила Галицького.

Пам'ятник виготовили з граніту висотою 3,5 м за кошти громади і благодійників. На виготовлення монумента витратили близько півмільйона гривень.

В урочистостях взяли участь представники влади, майданівці, ветерани АТО, родичі загиблих Героїв Небесної Сотні, культурні діячі, духовенство та небайдужі громадяни.

Чотири роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції гідності.

18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули понад сто осіб, кілька десятків зникли безвісти, більш як тисячу дістали поранення, сотні заарештували та піддали тортурам. У ніч на 19 лютого 2014 року, під виглядом проведення АТО, відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок. У результаті протистоянь того дня загинули 16 осіб, завдали тілесних ушкоджень 206 особам, з них 35 - тяжкі, 31 - середньої тяжкості. У приміщенні Будинку профспілок внаслідок пожежі загинули дві особи. 20 лютого силовики розстріляли близько 50 осіб на вул. Інститутській.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ