Підтримати нас

Пацюки під руїнами шукатимуть людей

Vgoru
Автор статті
24 жовтня 2022 16:15
577
Поширити:

Цьому їх навчають у Бельгії. Для щурів розробляють мініатюрні високотехнологічні рюкзаки з відеокамерою, двостороннім мікрофоном та навігатором. 

Про це повідомляє CNN. 

Проєкт, задуманий бельгійською некомерційною організацією APOPO, передбачає оснащення гризунів крихітними рюкзаками, щоб допомогти шукати тих, хто вижив серед уламків у зонах лиха.

«Щури, як правило, дуже цікаві й люблять досліджувати – і це є ключовим для пошуку та порятунку», – каже Донна Кін, дослідник поведінки та керівник проєкту.

На додаток до авантюрного духу, їхній невеликий розмір і відмінний нюх роблять щурів ідеальними для пошуку речей у тісних місцях. Зараз щурів навчають знаходити тих, хто вижив, у симульованій зоні лиха. Вони повинні спочатку знайти цільову особу в порожній кімнаті, натиснути перемикач на жилеті, який запускає звуковий сигнал, а потім повернутися на базу, де вони винагороджуються частуванням.

Проєкт усе ще перебуває на стадії розробки. За розрахунками його керівника, для навчання кожного щура знадобиться щонайменше 9-12 місяців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ