Підтримати нас

Організатори фестивалю «Кварта» виявилися неготовими до негоди. ФОТО. ВІДЕО

Vgoru
23 вересня 2017 15:25
739
Поширити:

Через дощ, похолодання та сильний вітер на перший Фестиваль козацької слави «Кварта», який проходить у розташованому біля села Республіканець Бериславського району культурно-історичному комплексі «Кам’янська січ», приїхало значно менше людей, ніж виявили бажання відвідати фестиваль під час онлайн-реєстрації, також довелося значно скоротити програму.

Ще за тиждень до днів, на які був запланований фестиваль, 23 і 24 вересня, метеорологічні інтернет-сервіси прогнозували на цей період погіршення погоди по Херсонській області. Особливо — на 23 вересня. Але, незважаючи на це, організатори фестивалю, зробили ставку на програму просто неба. І значну частину програми довелося відмінити через несприятливі погодні умови.

Фестиваль відкрився церемонією підняття державного прапора України та молебнем на честь загиблих козаків та всіх воїнів, які віддали своє життя за Україну. Потім відбулося обласне козаче коло, яке схвалило ініціативу вшанувати пам’ять кошових атаманів Василя Єрофєєва та Якима Богуша. Вони у XVIII сторіччі командували козаками на Кам’янській Січі. На їх честь будуть встановлені кам’яні хрести. Також були обговорені різні питання із взаємодії організацій українського козацтва, що діють на Херсонщині.

У перший фестивальний день більшість людей, що таки наважилися приїхати, проводили час у «пабі», у який організатори фестивалю перетворили одну з уцілілих будівель колишньої панської економії, яка знаходиться поруч з культурно-історичним комплексом. На жаль, організатори, незважаючи на попередження метеорологів, не передбачили такого перебігу подій. З розваг були тільки танці під гучну музику.

Чимало людей, не маючи змоги, перебувати на вулиці, просто нудьгували та споживали спиртне: хто — пиво, яке продавалося у «пабі», а хто — привезені з собою міцніші напої.

Ситуацію врятували представники українського козацтва: вони зробили імпровізовану культурно-ігрову програму.

Нагадаємо, «Кварта» спочатку анонсувався як пивний фестиваль, але згодом його концепцію змінили.

Незважаючи на не зовсім вдалий початок, організатори Фестивалю козацької слави «Кварта» хочуть зробити його традиційним.

${gallery:500f6ff2c57d45cabb45722c40a5dc12}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ