Підтримати нас

Оновлений меморіал, урочиста хода, регата. Херсон відсвяткував День Державного прапора. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
23 серпня 2016 16:05
627
Поширити:

У День Державного прапора у Херсоні відкрили після реконструкції меморіал «Слава Україні!», присвячений пам’яті мешканців Херсонщини, загиблих у зоні АТО.

Меморіал, який було відкрито на День Державного прапора у минулому році, оновили під керівництвом відомого на Херсонщині майстра, учасника АТО Дениса Колесова.

Пам’ятник освятили священики Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. Також у церемонії відкриття оновленого меморіалу взяли участь представники обласного та міського керівництва. У своїх промовах вони зазначили, що трагічні та героїчні події останніх двох років перетворили Державний прапор України з формального символу на святиню.

Під час урочистостей відбулася презентація другого тому книги «Хронологія мужності» - збірки нарисів про загиблих воїнів з Херсонщини.

Після відкриття меморіалу херсонці урочистою ходою перейшли на набережну на проспекті Ушакова, до пройшла вітрильна регата, присвячена Дню Державного прапора і 25-й річниці Незалежності України. 

Нагадаємо, 23 серпня Україна святкує День Державного прапора. Це свято було засноване 2004 року на честь події 23 серпня 1991 року, коли синьо-жовтий прапор група народних депутатів урочисто внесла до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР. 2009 року була запроваджена церемонія урочистого підняття Державного прапора цього дня.

${gallery:bb010cfbee3d954bdd8857335704194d}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ