Підтримати нас

Окупанти повернулися на свої позиції на Херсонщині і посилили обстріли, – Гуменюк

Vgoru
16 червня 2023 07:39
1,974
Поширити:

Ситуація на півдні залишається складною, оскільки ворог повертається на залишені раніше позиції, які були підтоплені через підрив Каховської ГЕС. Через це посилились обстріли Херсонської області.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що судячи з наслідків обстрілів, окупанти дійсно повертають на позиції мінометні розрахунки, хоча в більшості випадків застосовуються РСЗВ і важка артилерія.

Загалом за ніч було зафіксовано близько 40 обстрілів у зоні відповідальності ОК Південь, що, за словами Гуменюк, є досить високою інтенсивністю для нічного періоду.

“Поява таких одиниць на тих позиціях, які були полишені ними, не залишається непоміченою. Минулої доби ми “відмінусували” три великі гармати, які завдавали ударів великими калібрами по правому берегу”, — додала речниця.

Раніше ми писали, що минулої доби, 15 червня, росіяни 54 рази обстріляли правобережжя Херсонщини. 

Окрім Херсона, ураження були в Зимівнику, Зеленівці, Антонівці, Молодіжному, Комишанах. Також сьогодні вночі було тричі атаковано Антонівку.

Обстріли пошкодили приміщення кінотеатру, багатоквартирні, житлові будинки та господарські споруди мешканців у Бериславській громаді. 

Ворог, використовуючи РСЗО та тяжку артилерію, поцілив по житловому будинку у селі Новоберислав: жінка загинула на місці, а її чоловік загинув по дорозі до лікарні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ