Підтримати нас

Окупанти не змогли призначити гауляйтерів у всіх захопленних населених пунктах Херсонщини, – Сергій Данилов

Vgoru
Автор статті
20 травня 2023 11:23
575
Поширити:

Окупанти не змогли знайти та призначити колаборантів на керівні посади з-поміж місцевих жителів у всіх населених пунктах окупованої частини Херсонської області. 

Такі результати досліджень представив заступник директора Центру Близькосхідних досліджень Сергій Данилов під час круглого столу на тему: “Трансформація громад в умовах окупації”, який відбувся 19 травня в Укрінформі. 

“У рамках дослідження було проведено два фокус-групових опитування в Станіславі та у передмісті Херсона — в Зеленівці. А також була серія глибинних напівструктурованих інтерв’ю”, – зазначив експерт. 

Сергій Данилов також виділив, що найпоширенішими мотивами колаборантів були гроші, соціальні “гарантії” від окупантів та відчуття статусності. Те ж саме зараз відбувається й на тимчасово окупованій території області. 

Також, за його словами, важливо думати про лівобережжя Херсонщини, яке досі під окупацією. Треба буде враховувати досвід правого берега, щоби ефективно діяти після звільнення Скадовська, Генічеська, Чаплинки, Приморського та інших населених пунктів. 

Раніше ми повідомляли, що на лівобережжі Херсонщини окупанти продовжують примусову паспортизацію. У Каховці вони погрожують виселити жителів з власних осель та відключили їм електропостачання за відмову від російських паспортів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ