Підтримати нас

Окупаційному коменданту Нової Каховки Володимиру Ануфрієву загрожує до 12 років ув’язнення

Vgoru
Автор статті
08 травня 2023 12:06
512
Поширити:

Слідчі поліції Херсонської області завершили розслідування щодо окупаційного коменданта Нової Каховки Володимира Ануфрієва. Він причетний до силового розгону проукраїнського мітингу в місті. 

Про це повідомляє Поліція Херсонської області. 

Російський військовий, який очолював один із підрозділів армії РФ, на своїй “посаді” займався придушенням патріотичних настроїв жителів Нової Каховки. На початку березня 2022 року, за його наказом, російські військові розігнали проукраїнський мітинг. У результаті постраждали щонайменше троє мешканців міста.   

“Військові РФ застосовували вогнепальну зброю, гумові кийки, світло-шумові та димові гранати, сльозогінний газ. У результаті розгону вогнепальні поранення різного ступеню тяжкості отримали троє цивільних – 48-річний чоловік, 38-річна жінка та 18-річний хлопець”, – йдеться в повідомленні. 

Він керував захопленням будівлі Новокаховської міської ради, видавав накази про викрадення, катування та вбивства мирних людей. На початку квітня 2023 року йому заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Наразі йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ