Підтримати нас

Окупаційна голова Великої Благовіщенки на Херсонщині отримала підозру в колабораційні діяльності

Vgoru
Автор статті
24 жовтня 2023 12:18
363
Поширити:

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності окупаційній голові Великої Благовіщенки Горностаївської громади Світлані Власюк. 

Відповідний документ опублікований на сайті Офісу генпрокурора України. 

За даними слідства, у вересня 2022 року вона погодилася співпрацювати з окупантами та обійняла посаду “руководителя Великоблаговещенского териториального поселения Горностаевской ВГА”.

Жінка виконує організаційні, адміністративні та господарчі функції, а саме: приймає на роботу до незаконних органів влади, керує комунальними підприємствами, вимагає від місцевих жителів дотримуватися режиму, який встановили окупанти.

Вона агітувала місцевих жителів брати російські паспорти, незаконно реєструвати бізнес за законами РФ, погрожувала примусовою націоналізацією за відмову це зробити. 

Їй загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що раніше власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук заочно повідомили про підозру в держзраді та колабораціонізмі за участь у незаконних виборах на окупованій Херсонщині. Їй загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне з конфіскацію майна.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ