Підтримати нас

Окупаційна влада погрожує та катує людей, щоб змусити їх співпрацювати

Автор статті
14 квітня 2024 09:02
129
Поширити:
Фександра Корнякова/катівня в Херсоні

На окупованих територіях незаконна влада катує та ув’язнює людей, для того, щоб змусити їх передавати інформацію та співпрацювати.

Про це проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» повідомила головна спеціалістка з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури Анастасія Весіловська. 

"Починаючи від заманливих обіцянок, за якими людина нібито може покращити свій соціальний статус, до застосування насилля такого як незаконне ув'язнення для проведення бесід під час яких є прямі погрози життю і здоров'ю, як затриманого, так і близьких йому людей. Також застосовують тортури та катування", – додає вона.
 Більш жорсткі методи вони використовують до людей із проукраїнською позицією:


“Це робиться для того, щоб боротися із тими, хто може нести загрозу окупаційному режиму”. 

Весіловська зазначає, для подолання нестачі кадрів на окупованих територіях, людям пропонують нібито високу заробітну плату та пільги. 
“Є люди, які з власних ідеологічних переконань йдуть на співпрацю з ред. окупаційною владою), але найпоширеніше – це прагматичні мотиви”, – додає вона.
  • За словами Голови правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендера Барієва, окупаційна влада незаконно утримує людей у Скадовському та Генічеському районах на Херсонщині.
  • Раніше Центр журналістських розслідувань повідомив про те, що в підвалі будинку культури села Одрадівка Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині окупаційна влада створила катівню, де незаконно утримує Олексія Грінька. Його викрали 22 березня 2024 року в селищі Любимівка Каховського району. Також Олександра Герчаковського, якого викрали 14 березня в Каховці та Дениса Шума, Івана й Антона Штепу. Їх незаконно ув'язнено в селищі Горностаївка в листопаді 2023 року. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ