Підтримати нас

На окупованій території Херсонської області продовжують катувати людей. Що відомо про катівні? 

Автор статті
09 квітня 2024 17:18
312
Поширити:
Фото Олександра Корнякова

У проєкті Радіо Свободи “Новини Приазовʼя” Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, Голова управління зовнішніх зв’язків та правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв повідомив про катівні на окупованій території Херсонської області.

Він зазначив, що окупаційна влада незаконно утримує людей у Скадовському та Генічеському районах на Херсонщині. 

“У самому Генічеську на базі 14-го училища в підвалі зробили катівню. Там вони й катують людей, і масово до 300 людей збирають та “перевиховують”. Є люди, які пройшли це “перевиховання”, скажімо так, але потім виїхали”, – повідомив Барієв. 
 Також він розповів про катівню в підвалі будинку культури в селі Одрадівка Генічеського району: 
"В ній вони утримують незаконно позбавлених волі цивільних людей. Насамперед чергу туди вони привозять тих, кого насильно викрадають чи затримують із Каховського району. Сам по собі підвал дуже великий, там багато кімнат, де вони катують людей і намагаються примушувати до співпраці". 
  • Раніше Центр журналістських розслідувань повідомив про те, що в підвалі будинку культури села Одрадівка Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині окупаційна влада створила катівню, де незаконно утримує Олексія Грінька. Його викрали 22 березня 2024 року в селищі Любимівка Каховського району. Також Олександра Герчаковського, якого викрали 14 березня в Каховці та Дениса Шума, Івана й Антона Штепу. Їх незаконно ув'язнено в селищі Горностаївка в листопаді 2023 року. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ