Підтримати нас

Оголосили підозри десятьом працівникам незаконно створеної податкової 

05 серпня 2024 15:10
348
Поширити:
Фото: Pexels

Правоохоронці заочно оголосили підозри у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі та державній зраді десятьом жителям Херсонщини. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року вони обійняли керівні посади в незаконно створеній податковій службі Херсонської області та її структурних підрозділах у Каховському та Бериславському районах.

Вони на своїх “посадах” керували роботою відділів та підтримували діяльність окупаційної влади. 

Окрім цього, “податківці” виконували господарчі обов'язки, нараховували заробітну плату, підбирали співробітників для роботи в незаконному органі, обліковували платників податків згідно з вимогами законодавства РФ. 

Їм інкримінували: 

  • частину 7 статтю 111-1 КК України, яка передбачає ув'язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
  • частину 2 статтю 111 КК України. Вона передбачає ув'язнення від 15 років або довічне позбавлення волі, із конфіскацією майна.

  • Працівники ДБР завершило досудове розслідування у справі жительки Херсонщини. Вона очолила один із підрозділів “податкової” під час окупації міста.
  • СБУ повідомила про підозру уродженці Новотроїцького Херсонської області 41-річній Катерині Онищенко. Вона обійняла посаду інспекторки окупаційної податкової служби Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів