Підтримати нас

Новини херсонської поліції: “поштовий” шахрай і “кулінарна” конопля

23 липня 2020 06:00
194
Поширити:

Як повідомляє відділ комунікацій поліції в Херсонській області, упродовж минулої доби чергові прийняли 748 заяв і повідомлень, серед яких одразу 193 звернення - з ознаками кримінального правопорушення.

Зареєстровано три дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими, в результаті яких чотири людини отримали травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів поліції та управління патрульної поліції склали 104 адміністративних протоколи, з них 12 – за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Шахрай на пошті і крадії

У Херсоні 41-річний мешканець Дніпровського району поскаржився в поліцію на шахрая, який в одному з поштових відділень отримав його посилку, в якій був пакунок із грошима в сумі майже 13 тисяч доларів США та 550 гривень.  

Також в обласному центрі невідомий крадій викрав у 52-річного громадянина мобільний телефон “Самсунг”, а в одному з сіл Новотроїцького району зловмисник проник в оселю 82-річної жінки і поцупив у неї девять тисяч гривень. Зараз ці факти перевіряють слідчі. 

“Кулінарна” конопля на 300 тисяч 

У селі Олександрівка Новотроїцького району Херсонщини співробітники поліції виявили на присадибній ділянці поле коноплі, яку оцінили в 300 тисяч гривень. Як повідомив начальник Новотроїцького відділення поліції Олександр Геращенко, нелегальні рослини було виявлено за допомогою квадрокоптера.

Поліція поспілкувалася з господарями ділянки - пенсіонеркою, її 40-річним онуком і дружиною останнього. За словами селян, бабуся вирощувала наркотичну рослину нібито для того, щоб збирати насіння і використовувати їх в кулінарії. У поліції вважають, що кущі коноплі належать до "елітних" сортів, і на чорному ринку за них можна отримати близько 300 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Вилучені рослини направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Триває досудове розслідування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ