Підтримати нас

Новини херсонської кіберполіції: порушники авторських прав і «віртуальні» шахраї

14 липня 2020 06:00
232
Поширити:

На Херсонщині кіберполіція викрила приватну фірму в порушенні авторських прав.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції в Херсонській області.

Як зазначають у поліції, у Херсоні приватна будівельна фірма, що займалась проектуванням архітектурних споруд, використовувала неліцензійну копію комп’ютерної програми. Збитки, що були завдані правовласнику, становлять понад 50 тисяч євро.

Слідче управління поліції Херсонщини розслідує кримінальне провадження за фактом порушення законодавства про авторське право. Оперативне супроводження кримінального провадження здійснюють співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Херсонській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Процесуальне керівництво у справі здійснює обласна прокуратура Херсонщини.
Кіберполіцейські встановили, що працівники будівельної фірми «хакнули» програму для проектування архітектурних споруд та встановили її на робочих комп’ютерах. Таким чином, фірма своєю протиправною діяльністю завдала правовласнику збитки у сумі понад 50 тисяч євро.

Поліцейські вилучили в офісі приватної фірми комп’ютерну техніку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 «Порушення авторського права і суміжних прав» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує порушникам – позбавлення волі строком до шести років. Встановлюється коло причетних до протиправної діяльності осіб. Досудове розслідування триває.

Також херсонська кіберполіція викрила трьох громадян, які ошукали іноземців на півмільйона гривень

Зловмисники незаконно отримували доступ до клієнт-банку громадян Латвії. У подальшому за гроші потерпілих вони купували техніку. Завдані збитки сягають понад півмільйона гривень.

Також відділ комунікації повідомляє, що впродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшло 341 звернення, серед яких 53 містять ознаки кримінального правопорушення.

Зареєстрована 1 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, внаслідок якої дві людини загинули, а одна отримала травми. За порушення Правил дорожнього руху працівники районних підрозділів та управління патрульної поліції склали 105 адміністративних протоколів, з них 15 - за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Як і раніше, в області дуже активно поводяться  крадії.

Приміром, у Голопристанське відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка розповіла, що невідомий проник в її будинок і викрав гроші - десять тисяч гривень.

Також у Чаплинське відділення поліції звернувся 45-річний місцевий житель, який повідомив, що хтось поцупив водомет зі зрошувальної машини «Фрегат».

Вчора в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшла заява від 36-річного херсонця, в якого невідомі викрали з квартири одразу три ноутбуки. За всіма фактами проводиться перевірка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ