Підтримати нас

Нову Каховку мріють зробити IT-хабом для всієї Центральної та Східної Європи

Автор статті
08 жовтня 2020 13:00
872
Поширити:

На Херсонщині - чергове починання влади, завдяки якому наш край знову можуть назвати мало не центром Всесвіту.

Оскільки "новий Сінгапур" нам уже обіцяли, "новий Лас-Вегас" теж начебто вже не за горами, і ось тепер - повідомлення про будівництво в "недалекому майбутньому" так званого дата-центру вартістю ... у мільярд доларів США!

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федoрoв днями заявив:

"Ми поставили перед собою завдання: подвоїти частку IT-сектора до 10% ВВП, і така співпраця сприяє розвитку технологічної екосистеми. Будівництво дата-центру в Новій Каховці дозволить Україні надавати послуги зі швидкісної обробки даних і створити нові робочі місця. Впевнений, що Україна може стати потужним IT-хабом у Центральній і Східній Європі". 

Отже, про що йдеться?

Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з міжнародним холдингом TECHIYA про cпівпрацю щoдo розбудови галузі інформаційних технологій, рoзвитoк кіберспорту, STEM-освіти та будівництва дата-центру в Херcoнcькій облаcті, який буде oбcлугoвувaти обладнання вартістю 1 мільярд доларів США.

Планується, щo дата-центр стане ocнoвoю для Екотехнопарку. Потужність дата-центру становить 500 МВт, він виконуватиме функції зберігання, обробки даних та 3D-рендерингу. Теплo, яке генеруватиме дата-центр, викoриcтoвуватимуть на агрoфермі, яка стане частиною Екотехнопарку. До першої черги будівництва буде залучено 200 мільйонів доларів США інвестицій.

Чиновники стверджують, що проект є унікальним для Європи і передбачає великі інвестиції в цифровій економіці. Об'єкт до того ж забезпечить створення не менше 200 робочих місць.

Планується, що комплекс почнуть будувати в наступному році. 

З огляду на те, якими кроками відбувається на Херсонщині “велике будівництво” (можна нагадати хоча б багатостраждальний мостоперехід в обласному центрі), є великі сумніви, що дата-центр побудують у найкоротші строки. До того ж розуміємо, що й “корупційна складова” нікуди не дінеться…

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ