Підтримати нас

Новокаховська міська центральна лікарня отримала сучасне медичне обладнання

16 квітня 2020 12:01
653
Поширити:

За результатами участі в грантовій програмі «Кусаноне», що фінансується Урядом Японії, Центральна міська лікарня м.Нова Каховка отримала надсучасну ультразвукову діагностичну систему MyLab X5 загальною вартістю 2 294 937 грн.

У 2018 році відділом управління проектами Новокаховської міської ради спільно з Центральною міською лікарнею м.Нова Каховка підготовлено грантову заявку та подано на участь у програмі «Кусаноне» до Посольства Японії в Україні з обґрунтуванням потреби в модернізації застарілого медичного обладнання лікарні шляхом придбання для кабінету ультразвукових досліджень сучасної ультразвукової діагностичної системи.

Про це повідомляє Управління суспільних комунікацій ХОДА.

За умовами програми заявником може бути комунальна лікарня, яка діє в партнерстві з неприбутковою організацією, що має досвід реалізації проектів. Партнером проекту став Всеукраїнський благодійний фонд «Допомагати просто!».

30 січня 2020 року в м.Києві в Резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні відбулась урочиста церемонія підписання шести грантових контрактів з благодійними та громадськими організаціями, які реалізовуватимуть проекти в сфері охорони здоров’я та соціального захисту в рамках грантової програми. Новокаховська міська центральна лікарня стала одним із шести медичних закладів України, які отримали грантову підтримку.

Обладнання, придбане для лікарні за умовами програми, буде використовуватись за призначенням не менше 5 років, а відповідні послуги надаватимуться пацієнтам на безоплатній основі. Апарат входить до рекомендованого Міністерством охорони здоров'я табелю обладнання для боротьби з COVID-19.

Заявки на участь у програмі «Кусаноне» можна подавати щорічно до 31 березня. Умови участі у грантовій програмі розміщено на сайті Посольства Японії в Україні за посиланням: https://www.ua.emb-japan.go.jp/itpr_uk/ua_oda.html.

Для отримання допомоги у підготовці заявки можна звертатись до відділу з питань зовнішньоекономічної діяльності та міжнародної технічної допомоги Департаменту розвитку економіки Херсонської обласної державної адміністрації, електронна адреса: grantskherson@ukr.net, тел: (0552) 26-22-56.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ