Підтримати нас

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей на Херсонщині очолила нова колаборантка

Vgoru
Автор статті
29 липня 2023 07:20
629
Поширити:

Окупаційною директоркою Новокаховського професійного електротехнічного ліцею на Херсонщині стала 61-річна Ганна Сакевич. У захопленому закладі вже оголосили набір абітурієнтів на новий навчальний рік.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як зазначається, раніше багато років очолювала заклад 69-річна Олександра Карпенкова. Вона єдина з керівників закладів профтехосвіти Нової Каховки пішла на добровільну співпрацю з росіянами. Через її зраду ще 4 липня 2022 року з нею офіційно призупинили дію трудового контракту. 

«11 липня 2022 року я заїжджав до Карпенкової висловити їй співчуття через смерть її чоловіка. Тоді вона мені й зізналася, що прийняла пропозицію російських окупантів очолити захоплений ними ліцей. Мені здалося, вона не усвідомлювала, що робить. Я пов’язав це з поганим станом її здоров’я», – прокоментував ЦЖР міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Окупанти призначили іншу директорку. Нею стала 61-річна Ганна Сакевич. Про це свідчить внесені зміни в російському державному реєстрі юридичних осіб, повідомляє ЦЖР.

Вона з села Зелений Гай Кіровоградської області, мешканка міста Таврійськ на Херсонщині. На початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ганна Сакевич працювала майстром виробничого навчання цього ж ліцею. 

Сам ліцей окупанти незаконно зареєстрували в російській юрисдикції та вже оголосили набір абітурієнтів на новий навчальний рік, інформує Центр.

Нагадаємо, заочно повідомили про підозру окупаційному голові «Новокаховської військово-цивільної адміністрації» Володимиру Леонтьєву. Він віддав наказ військовим РФ позбавити свободи Бериславського міського голову Олександра Шаповалова. Гауляйтера можуть покарати позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ