Підтримати нас

Нові крила Херсонщини

06 грудня 2016 14:01
348
Поширити:

У нашої області вже є “крила” – розвивається аеропорт. Відтепер до повітряних крил додались ще й підводні. Саме ними оснащено нове судно, яке буде возити людей із Херсона до Голої Пристані.

Нагадаємо, що ще у вересні 2014 року судно подібного типу вже перевозило пасажирів. Тоді до Голої Пристані воно курсувало тричі на день. Квитки коштували 30 гривень для дорослих, для дітей – 15 грн. Подорож займала усього 20 хвилин.

Тепер до крилатого судна додалося ще одне. Придбало його підприємство “Нібулон”. Катери проекту “Схід” було зроблені на Феодосійському суднобудівному заводі на замовлення голландської компанії, але, у зв’язку зі змінами в голландському законодавстві, у минулому році їх змушені були продати. Дві з шести ракет на підводних крилах знову повернулися в Україну.

Уже до початку весняної навігації наступного року таких катерів буде п’ять і насамперед вони зв’яжуть Херсон та Миколаїв з курортними містами Херсонщини і Миколаївщини. Також з’явиться рейс Київ-Канів-Черкаси- Чигирин-Кременчук.

Підприємство “Нібулон” планує вже в наступному році побудувати і придбати також інші види катерів, щоб прокласти пасажирські та туристичні маршрути з акваторій річок Дніпро і Південний Буг.

Чиновники та бізнесмени сподіваються, що подібні перевезення будуть херсонцям та гостям міста до смаку. А особливо курортникам, що добиратимуться до чорноморських пляжів. Бо замість годинної подорожі у задушливому автобусі через Антонівський міст та Олешки, можна буде витратити утричі менше часу. Ще й отримати утричі більше вражень – милуватися плавнями та Дніпром.

А з Голої Пристані до Лазурного та Скадовська можна буде  швидко дістатися маршрутками. Спільним розвитком річкових перевезень зацікавилась і Миколаївська область. Сподіваємося, що річковий транспорт почне курсувати стабільно за новими напрямками.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ