Підтримати нас

Нова Маячка потерпає від негоди

09 червня 2019 02:00
774
Поширити:

Протягом кількох днів на Херсонщині випала понад річна норма опадів. Затоплено селище Нова Маячка. Жителі продовжують ліквідовувати наслідки від негоди.

Люди у розпачі! Дороги та городи покрито дзеркалом води, глибина якого з півметра. Воду черпають з будинків і підвалів. Пересуватися можна лише на позашляховиках або просто чургикати по воді, передає Перший регіональний.

Ті, хто у селищі проживає з дитинства, кажуть, що такого й не пам’ятають, щоб вода була у дворі і в хаті.
Основний заробіток людей – це реалізація вирощеної сільгосппродукції. Але цього сезону вони залишаться без прибутку. Морква, картопля, помідори – залито водою.

Офіційно до рятувальників за допомогою звернулося півтори сотні дворів, але постраждалих набагато більше. На разі з наявних 17 насосних станцій не працює 2. Відкачувати воду не встигають.

Галина Горобей, начальник Олешківського міжрайонного управління водного господарства каже:

«На жаль ситуація дійсно катастрофічна, але роботу наших дренажних станцій буде відчутно через два-три дні, тому що вода знаходиться на поверхності, а насоси на глибині 35 метрів. Поки вона дійде до наших насосів, відчутно буде не раніше все це, зніметься напруга, неділя-півтори».

Новомаячківський селищний голова Валентин Кос нанесенні людям збитки оцінює у кілька мільйонів гривень. Та компенсацію отримають не всі, оскільки рішенням сесії Олешківської райради виділено всього 200 тисяч. Проблему з підтоплення села може вирішити нова горизонтальна дренажна система. Проте розроблений проект не пройшов експертизи у обласній раді.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ