Підтримати нас

Негода! В Херсоні повалено 60 дерев, порвані лінії електромереж

Автор статті
24 лютого 2020 13:15
667
Поширити:

У першу чергу уламки дерев прибирають з магістральних доріг та  місць, де є загроза людям.

Про це онлайн-газеті «Вгору» повідомили в прес-службі Херсонської міської ради. Там же зазначили, що інформації про постраждалих від негоди на даний час немає. Водночас у міській раді передали прохання від Державної служби з надзвичайних ситуацій: поки що не турбувати відповідні структури про дерева, що впали і не  загрожують людям. Або ж спробувати впоратись власними силами. До них виїдуть пізніше, коли розберуться зі всіма загрозливими ділянками по обласному центру. Міський номер, за яким можна телефонувати про небезпечну ситуацію, — 1580.

Фото Дмитра Багненко

Як повідомила начальник сектору пропаганди та агітаційної роботи ДСНС Оксана Федоренко, кілька викликів аварійників було в Каланчаку та в Олешках. У Білозерському районі на трасі біля села Кізомис впало дерево та перекрило дорогу. За словами Оксани Федоренко, до ДСНС надійшло десять офіційних викликів щодо повалених дерев. У всіх місцях, де не можуть впоратися міські служби, викликають ДСНС, тому кількість випадків відрізняється.

Наразі по Херсону та області оголошений ІІ рівень небезпеки — помаранчевий. За інформацією ДСНС, сильний вітер триватиме до 17:00 години. Після чого негода вщухатиме.

"У мене весь двір засипаний склом, пластиком, обшивкою балконів і листами з дахів. І воно зараз продовжує літати" - пише у Фейсбуці Владислав Бондаренко.

Через ypaгaн  зaкpили міжнapoдний aэpoпopт «Xepcoн». Cьогoдні вранці звідси ще зміг вилетіти борт до Києва, a вже  зі Cтaмбyлa нe пpилeтів. Як коментує керівник oблacнoгo Гідpoмeтцeнтpу Юpій Kиpияк, саме в paйoні херсонського летовища   пopиви вітpу сягaли 25-29 мeтpів за ceкyндy.

"Впало дерево біля Автовокзалу" - пише у Фейсбуці Олександр Семенов.

Фото з Фейсбука Стаса Бистрова.

А в Миколаєві оголошений ІІІ рівень небезпеки, червоний. Місто накрив надзвичайно сильний вітер, 35-38 метрів за секунду, передає сайт Миколаївської міськради. Повідомляється, що там постраждав пішохідний міст через річку Інгул. Крім того, вітер валить дерева, зриває дахи. Зокрема, ураган лишив без покрівлі школу №39 міста Миколаєва.

У Кропивницькому внаслідок сильного вітру впало велике дерево та травмувало громадянку 1967 р.н. Наразі її госпіталізовано.

В Одесі впали 48 дерев. Одне з них вбило літню жінку в центрі міста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ