Підтримати нас

Не купуйте на стихійних ринках

03 червня 2016 12:00
325
Поширити:

До цього херсонців закликає Управління споживчого ринку.

Продукти, що продаються з землі, можуть викликати різноманітні шлункові захворювання. Їх якість та свіжість неможливо контролювати, а самі продавці працюють із грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (порушується температурний режим при реалізації, зберіганні продуктів, відсутні документи, що засвідчують якість та походження продукції, продавці не мають санітарного одягу, особові медичні книжки відсутні тощо).  

Завжди існує небезпека забруднення харчових продуктів різними мікроорганізмами. Особливо це стосується м'ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання.  «Невдале» придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це шлях до харчового отруєння та недешевого лікарняного (у кращому випадку!). Якщо людина отруїться такими продуктами, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

- Порушення, що виявляються в місцях неорганізованої торгівлі, – потенційно небезпечні у виникненні спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань серед населення (наслідки зазвичай серйозні, тяжкі). Тільки купуючи продукцію в місцях, де є контроль за якістю, покупець може бути спокійним. Продукти мають продаватися на спеціально обладнаних ринках, де встановлене холодильне обладнання та здійснюється контроль за якістю продукції або у спеціальних торговельних мережах міста (магазини, супермаркети тощо), – наголошують в управління споживчого ринку міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ