Підтримати нас

НБУ до річниці визволення Херсонщини випустив пам'ятну монету

Vgoru
Автор статті
10 листопада 2023 10:25
1,398
Поширити:

Національний банк України 10 листопада 2023 року вводить в обіг нову пам’ятну монету "Антонівський міст". 

Про це йдеться на сторінці банку.

Зазначається, що вона присвячена найбільш згадуваному в часи війни мосту в Україні – одній із трьох ключових переправ через Дніпро в Херсонській області, стратегічно важливому об’єкту для регіону та країни в цілому.

Як йдеться в повідомленні, пам’ятна монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте її реверс – тематичний, та містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного лету, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

“До річниці визволення Херсонщини від окупантів Національний банк відкарбував монету, яка щодня перебуватиме в обігу та символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії. Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення”, – сказав Голова Національного банку України Андрій Пишний.

Як будували Антонівський міст? Чому ця переправа через Дніпро стратегічно важлива, дивіться у відео Медіаплатформи “Вгору”.

Згадаємо, площу Свободи у вільному Херсоні 11 листопада. Фото.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ