Підтримати нас

Навчання - світло. 17-річний кримчанин незаконно перетнув кордон з Україною заради херсонського вишу

Автор статті
12 жовтня 2020 13:00
712
Поширити:

Українські прикордонники зупинили на кордоні з Росією в Сумській області сімнадцятирічного севастопольця, який намагався незаконно потрапити в Україну.

За словами юнака, він прямував до Херсона на навчання. Про це повідомляє пресслужба Східного регіонального управління Держприкордонслужби України. Повідомляється, що хлопця зупинив наряд відділення «Стара Гута» поблизу населеного пункту Василівка, що у Середино-Будському районі.

«Він розповів, що в пошуках знань пройшов через серйозні випробування. Спочатку севастополець хотів потрапити на материк через КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом, але окупанти відмовили в перепустці. Тоді молодий чоловік зважився на довгу подорож. Через нелегально побудований міст він виїхав з окупованого Криму на територію країни-агресора. Потім поїхав до Брянської області, де і намагався незаконно перетнути кордон з Україною», - повідомляють у пресслужбі Держприкордонслужби. Також прикордонники уточнили, попри всі обставини, вони таки були змушені оформити документи за адміністративне правопорушення.

«Чи притягати до відповідальності кримчанина, який прагне вчитися в українському ВНЗ, буде вирішувати суд», - додали у відомстві. 

Ім’я севастопольця не розголошують. Публічних коментарів ані його, ані російських прикордонників з цього приводу не було.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ