Підтримати нас

Наукові роботи школярів Херсонщини отримали 21 нагороду

Автор статті
14 травня 2019 12:38
676
Поширити:

В цьому році у ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України переможцями від Херсонщини стали 21 учасник.

Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської обласної ради.

Конкурс проходив у місті Києві з 2 по 7 травня 2019 року.

Херсонщину представляла команда з 51 учня закладів загальної середньої та позашкільної освіти з Бериславського,  Верхньорогачицького, Каховського, Новотроїцького, Скадовського, Олешківського районів, міст Каховки й Херсона.

Учасники змагалися у наукових секціях і презентували свої дослідження за різними напрямами: фізика, технічні та комп’ютерні науки, економіка, математика, хімія та біологія, екологія та аграрні науки, філософія та суспільствознавство, мовознавство, літературознавство, фольклористика, мистецтвознавство, історія та науки про Землю.

Більшість проектів школярів нашої області було присвячено питанням екології, розвитку промислово-господарського комплексу Херсонщини, а також перспективними технологіям, ресурсозбереженню та ІТ-технологіям.

Зокрема, учениця Костогризівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олешківської районної ради Катерина Сидоренко запропонувала методику підбору партенокарпічних гібридів огірка для вирощування у межах села Костогризове Олешківського району Херсонської області.

Віталій Григорків, учень Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Бериславської районної ради, досліджував бортне бджільництво в Україні та презентував пилкозбірник власної конструкції.

Учні Херсонського ліцею Херсонської обласної ради Володимир Кохальський і Анна Міннігулова презентували актуальні дослідження з тем: «Лісівничо-таксаційні показники деревостану і доцільність охорони гаю «Буркутські ясені» та «Лактація свиноматок та способи її стимуляції на підприємстві «Еко фарм».

Журі оцінювало не лише вибір теми і методів дослідження, а й ступінь самостійності й особистий внесок автора в роботу, чіткість і логічність, послідовність і грамотність викладення матеріалу, кваліфіковане ведення дискусії, культуру мовлення, вільне володіння матеріалом.

За результатами конкурсу,  «бронзу» здобули 11 учнів Херсонської області, 9 - отримали «срібні» нагороди, а Катерина Сидоренко, учениця 10 класу Костогризівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олешківської районної ради - «золото».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ