Підтримати нас

Наркозалежного залишили на волі завдяки бажанню лікуватися

05 грудня 2018 14:45
254
Поширити:

Правоохоронці складали на Олександра, мешканця Новотроїцька Херсонської області, протокол за ст. 178 Кодексу про адмінпорушення (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді, - штраф від 17 до 85 грн.).

Але під час оформлення документів виявилося, що чоловік хоч і «неадекватний», але - не на підпитку, більш того - у якості доказу він сам дістав із кишені куртки шприци, таблетки димедролу та метадон.

Отже, замість адмінпротоколу, Олександр «отримав» кримінальну справу за незаконне придбання та зберігання наркотиків, тобто, звинувачення за ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України (карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років).

У суді звинувачений пояснив, що після травм, що отримав під час аварії, став зловживати знеболювальними, наркотичними препаратами. Декілька разів добровільно лікувався від залежності, але не витримував, «зривався». Після того, як правоохоронці затримали його з наркотиками в кармані, знову добровільно звернувся до лікарні. 

Його слова підтвердив і лікар-нарколог.

Підсумовуючи покази сторін та свідків, суддя  Новотроїцького районного суду Ольга Тимченко постановила: призначити Олександру покарання у виді позбавлення волі 1 рік з випробуванням, з іспитовим строком 1 рік, з обов’язком періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів