Підтримати нас

Начальника Херсонської обласної ДСНС підозрюють у розтраті 235 тис. грн.

Автор статті
04 жовтня 2019 05:30
738
Поширити:

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у зловживанні службовим становищем начальнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, що призвело до розтрати 235 тис. грн. бюджетних коштів.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У 2016 році начальник ГУ ДСНС України в Херсонській області уклав договір на закупівлю 83 720 літрів бензину та 61 500 літрів дизельного палива на загальну суму близько 2,7 млн грн. 

Згодом він уклав додаткову угоду зі змінами до згаданого договору, за якою ціна за 1 літр бензину та дизельного палива була на 10% вищою першочергової вартості.

Експертизами встановлено, що зростання ціни на закуплені товари у той період часу не відбувалося. Таким чином, додаткові угоди були укладені безпідставно та з порушенням бюджетного законодавства. Це призвело до додаткової сплати бюджетних коштів за фактично поставлений товар у сумі понад 235 000 грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, готується клопотання про його відсторонення від займаної посади.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної  особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало тяжкі наслідки охоронюваним законам державним інтересам (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) здійснює Генеральна прокуратура України..

У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ