Підтримати нас

На Херсонщині затримали чоловіка, який передавав військовим РФ вугілля та дрова

Автор статті
05 квітня 2024 17:26
269
Поширити:
Фото зі сторінки поліції

На Херсонщині затримала жителя Благодатного, який під час окупації правобережжя допомагав російським військовим. Йому повідомили про підозру в пособництві державі-агресору. Чоловіку загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це повідомили поліція Херсонської області та Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, з осені 2022 року під час окупації села 23-річний підозрюваний допомагав військовим РФ з обігрівом їхніх позицій.

З місцевої початкової школи чоловік викрав вугілля та у лісосмугах незаконно вирубав деревину. Все це передавав російським військовим, аби вони обігрівали свої бойові позиції, стверджують правоохоронці. 

Після деокупації Благодатного чоловік намагався уникнути відповідальності та переховувався від правоохоронних органів в іншій області, йдеться в повідомленні. 

Окрім цього, під час проведення обшуку будинку підозрюваного, поліціянти знайшли в господарчій споруді корпус бойової гранати «Ф-1» та запал до неї.

  • Служба безпеки України затримала в Херсоні групу інформаторів, які співпрацювали з російськими військовими та готували ракетні удари по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ, а також нову серію повітряних атак на Херсон.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ