Підтримати нас

На Херсонщині виявили точки незаконного вилову: сума збитків державі могла скласти понад 2 мільйони гривень

28 квітня 2024 19:40
612
Поширити:
Фото: Національна поліція

Водні поліціянти в Херсонській області попередили незаконний вилов риби та інших водних живих біоресурсів. Збитки завдані державі могли скласти 2 мільйони 241 тисячу 120 гривень.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що в акваторії річки Інгулець поліціянти виявили та вилучили 31 сітку загальною довжиною понад два кілометри. У сітках були: 128 сазанів, 52 карасі, 86 лящів, 64 щуки. Рибу випустили до водойми, чим запобігли завданню збитків державі на суму 929 тисяч 730 гривень. 

В акваторії озер Безмен та Рогозовате, поблизу Комишан, що належать до Національного природного парку “Нижньодніпровський” з води дістали 13 сіток загальною довжиною 600 метрів. У сітках були: карась, сазан, лящ, судак та щука. Усю рибу випустили. Збитки могли скласти 1 мільйон 77 тисяч 11 гривень.

Також під час патрулювання акваторії річок Дніпро та Кошева, озер Біле, Рогозовате й Погоріле-перше та Погоріле-друге поліціянти дістали із води 8 браконьєрських сіток загальною довжиною 455 метрів та дві раколовки загальною довжиною шість метрів. Рибу та раків випустили. Сума попереджених збитків становить 234 тисячі 379 гривень.

Поліціянти зазначають, що з 1 квітня по 16 червня 2024 року на території Херсонської області діє весняно-літня нерестова заборона на вилов водних живих біоресурсів.

  • Як довго триватиме заборона на вилов, як її контролюватимуть і що загрожує порушникам, – Медіаплатформі “Вгору” пояснив заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів “Рибоохоронний патруль” Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм Дмитро Євсеєв.
  • Також у Херсонській області заборонено вихід і перебування суден та інших плавзасобів на водних об'єктах.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ