Підтримати нас

На Херсонщині середня температура у 32-36 градусів, ймовірно, протримається до кінця серпня

09 серпня 2024 21:10
289
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

До кінця серпня у Херсоні та області синоптики прогнозують 32-36 градусів тепла, адже для регіону це практична норма і серпень є одним із найтепліших місяців року.

Про це в етері “Вгору” повідомив начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк.

Проте, за його словами, не варто виключати й можливість росту температури.

“Давайте ми не будемо казати, що буде прямо так категорично, тому що ви бачили, які були погодні катаклізми в минулому місяці. Тобто доходило до 40 градусів. У нас в серпні місяці вже були зафіксовані 40,5 градусів. Це було 8 серпня 2010 року”, - зазначив синоптик.

Юрій Кіріяк вважає, що якщо взяти до уваги погодні катаклізми і зміни кліматичних параметрів, то можливо жителі області цьогоріч відчують на собі і вищі температури у серпні.

“Хочу нагадати, що у 2021 році ми на 1 вересня отримали 36 градусів. Тобто температуру 36-37 градусів вже практично можна вважати нормою для серпня місяця і навіть для 1 вересня”, - пояснює він.

  • За 142 роки спостереження синоптиків липень у 2024 році став найтеплішим. Середня місячна температура повітря становила +28,3 С°.
  • 17 липня синоптики Агрометеорологічної станції Херсон зафіксували нові температурні рекорди. Максимальна температура повітря за добу становила +40 °С.
  • У зв'язку з переміщенням тропічного повітря з 8 по 15 липня в Херсоні та області очікується надзвичайно спекотна погода: червоний рівень небезпеки.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів