Підтримати нас

На Херсонщині сапери знешкодили понад 1600 вибухонебезпечних предметів

06 червня 2024 17:59
150
Поширити:
сапери, розмінування
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

З 29 травня до 5 червня на правобережжі Херсонщини сапери знешкодили 1 тисячу 606 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомила Херсонська ОВА.

Також за тиждень піротехніки обстежили понад 4 тисячі 230 гектарів полів, понад 168 гектарів – територій, 0,2 км – ліній електропередач і 178 – об'єктів.

Станом на 5 червня 2024 року на деокупованій території Херсонської області розміновано 43,7% територій – близько 298 тисяч гектарів.

  • Згідно з інформацією очільника Херсонської ОВА, деокуповану територію Херсонської області планують розмінувати до кінця 2025 року. Цим займаються Збройні сили, а саме інженерні війська, близько 100 співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 50 – Нацполіції.
  • Поміж саперів 808 окремої бригади підтримки Сил ЗСУ – чимало колишніх десантників та піхотинців, що раніше отримали важкі поранення в боях та за висновками медичних комісій визнані обмежено придатними та продовжили службу в Силах підтримки ЗСУ.
  • Журналістка “Вгору” розповідала про поточну ситуацію з розмінуванням у Херсонській області, проблеми фермерів і нову державну програму компенсації витрат на послуги приватних операторів протимінної діяльності.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів