Підтримати нас

На Херсонщині сапери обстежили 7 тисяч гектарів земель

29 квітня 2024 19:28
149
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

На деокупованій території Херсонської за тиждень сапери обстежили 7 тисяч гектарів, більшість із них – поля.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Також вибухотехніки знищили понад 1600 вибухонебезпечних предметів, інформує держслужбовець.

Загалом розміновано понад 39% правобережжя Херсонщини – це понад 264 тисячі гектарів.

  • За даними очільника Херсонської ОВА деокуповану територію Херсонської області планують розмінувати до кінця 2025 року.
  • Станом на 24 квітня на деокупованій території Херсонської області сапери обстежили та очистили від вибухонебезпечних предметів 230 тисяч га землі сільськогосподарського призначення, з яких 96 тисяч 600 га припадає на Херсонський район, а 133 тисячі 400 га на – Бериславський район. Цим займаються Збройні сили, а саме інженерні війська, близько 100 співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 50 – Нацполіції.
  • Поміж саперів 808 окремої бригади підтримки Сил ЗСУ – чимало колишніх десантників та піхотинців, що раніше отримали важкі поранення в боях та за висновками медичних комісій визнані обмежено придатними та продовжили службу в Силах підтримки ЗСУ.
  • Нещодавно Медіаплатформа “Вгору” розповідала про поточну ситуацію з розмінуванням у Херсонській області, проблеми фермерів і нову державну програму компенсації витрат на послуги приватних операторів протимінної діяльності.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ