Підтримати нас

На Херсонщині прокуратура вимагає повернути державі водосховище вартістю півтора мільярда

Автор статті
24 квітня 2024 13:51
685
Поширити:
Фото: Pexels

У Херсонській області прокуратура вимагає через суд повернути державі водосховище та земельну ділянку вартістю майже 1 мільярд 500 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.    

Зазначається, що до суду з позовом звернулися прокурори Генічеської окружної прокуратури. Вони вимагають визнати недійсним договір оренди водного об'єкта та земельної ділянки площею 480 гектарів та вартістю 1 мільярд 500 мільйонів гривень та повернути ці об’єкти у володіння державі.
 
Під час передачі водосховища та земельної ділянки під ним в оренду для рибогосподарських потреб у Генічеському районі Херсонської області відбулося порушення законодавства.

“Правочин, який було укладено до повномасштабного вторгнення РФ в Україну не погоджено з Державним водним агентством України, без проведення земельних торгів, та за відсутності рішення уповноваженого органу”, – пишуть у прокуратурі.

Наразі суд відкрив провадження і справу призначили до розгляду.

  • Слідчі зібрали достатньо доказів причетності 47-річного директора одного з комунальних підприємств Херсона до розтрати понад 700 тисяч гривень бюджетних коштів.
  • Під 800 тисяч гривень застави Вищий антикорупційний суд відпустив директорку одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації. НАБУ і САП підозрюють її в організації схеми заволодіння 7 мільйонами 700 тисячами гривень державних коштів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ