Підтримати нас

Розтратив бюджетні кошти: завершилося слідство у справі ексдиректора комунального підприємства у Херсоні

Автор статті
24 квітня 2024 12:05
120
Поширити:
Фото: Національна поліція

Слідчі зібрали достатньо доказів причетності 47-річного директора одного з комунальних підприємств Херсона до розтрати понад 700 тисяч гривень бюджетних коштів і досудове розслідування завершене.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що чоловік уклав договір на придбання за завищеною ціною необхідних для роботи установи будівельних матеріалів. 

У січні 2023 року він уклав з однією з херсонських фірм договір на постачання 4 тисяч 190 листів ОСБ плит. Сума договору склала майже 2 мільйони 500 тисяч гривень. 

“Фігурант при цьому скористався правом здійснювати під час воєнного стану закупівлю необхідних товарів без проведення тендеру. І в результаті уклав угоду з постачальником, у якого вартість за одиницю будівельного матеріалу була значно вище за ринкову. Внаслідок цього з державних коштів було зайво витрачено майже 750 тисяч гривень”, – зазначають у поліції.

Чоловіку загрожує ув’язнення на строк від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

  • Підозру у розтраті бюджетних коштів фігурант справи отримав у березні. У прокуратурі зазначали, що розтрата відбулась завдяки його електронному підпису.
  • Під 800 тисяч гривень застави Вищий антикорупційний суд відпустив директорку одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації. НАБУ і САП підозрюють її в організації схеми заволодіння 7 мільйонами 700 тисячами гривень державних коштів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ