Підтримати нас

На Херсонщині понад 1400 людей вважаються зниклими безвісти

12 червня 2024 17:34
222
Поширити:
Фото "Вгору"

У Херсонській області 1 тисяча 458 людей вважаються зниклими безвісти за особливих обставин під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомив проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області, начальник слідчого управління полковник поліції Микола Вербицький.

За його словами, на початку родичі не могли зв'язатися зі своїми рідними, які залишилися на окупованих територіях через відсутність світла та зв'язку. Тому було багато звернень й правоохоронці відкривали провадження. 

“Потім вони протягом декількох місяців, а деякі зараз повертаються, виходять на зв‘язок. Ми з ними спілкуємося», – розповів він.

Інша категорія зниклих – це жителі Херсонщини, які перестали виходити на зв’язок після підриву військовими РФ Каховської ГЕС у червні минулого року. Зараз 24 людини з того моменту не вийшли на зв’язок і дотепер залишаються в розшуку, зазначив Вербицький.

Ще одна велика категорія зниклих безвісти за особливих обставин – це ув’язнені особи, які на момент повномасштабного вторгнення відбували покарання на території Херсонської області. Таких людей – понад дві тисячі, повідомили в поліції.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області, інформація про кількість зниклих військовослужбовців – закрита.

  • В інтерв'ю “Вгору” Віталій Сайфутдінов повідомив, що станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів