Підтримати нас

На суді у Херсоні керівник «РИА Новости» визнав, що має російський паспорт

Автор статті
17 травня 2018 08:28
584
Поширити:

У Херсоні під час судового засідання керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський визнав, що має два паспорти – російський та український.

Вишинський не визнає провини і називає справу щодо себе «тиском на свободу слова». Прокурор під час засідання зачитав назви проросійських статей на сайті інформагентства. На що Вишинський відповів, що «всі ці статті опубліковані під рубрикою «Точка зору», тому він не бачить в цьому нічого осудного.

Раніше, 15 травня, керівник філії пропагандистського агентства «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський був затриманий співробітниками СБ. Після проведених обшуків у приміщенні редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність, антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. За даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних «Л/ДНР». При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії. Щомісяця - 53 тисячі євро. Під час проведення обшуків у Вишинського були знайдені паспорти громадянина РФ та України, а також російські державні нагороди.

Справою Кирила Вишинського займатиметься прокуратура АР Крим, яка на період окупації розташовується у Херсоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ