Підтримати нас

На сьогодні у Херсонському центрі зайнятості зареєстровані 2,5 тисячі безробітних

Vgoru
Автор статті
27 липня 2023 14:13
626
Поширити:

На сьогодні у Херсонському центрі зайнятості зареєстровані 2,5 тисячі безробітних. На початку року ця цифра становила 8 тисяч 100. Майже половина з них мешкають на тимчасово окупованій території Херсонщини. У Центрі зайнятості для людей, які не мають змоги ходити на роботу, але мають зв'язок, пропонують віддалену роботу.

Про це повідомила виконувачка обов'язків директора Херсонського обласного Центру зайнятості Наталія Португальська в ефірі медіалпатформи "Вгору".

Для цього у Державній службі зайнятості на офіційному сайті відкрилась платформа «Єдина база вакансій». 

За словами Наталії Португальської, на сьогодні вже є віддалені робочі місця у деокупованих громадах. Наприклад, у селищі Високопілля, у Нововоронцовці, у Великій Олександрівці, у Херсоні.

Як говорить в.о. директора, на ринку праці з'явився дисбаланс між попитом і пропозицією через війну. Наприклад, зменшилася кількість зареєстрованих безробітних, тому що люди виїжджали й переміщувалися.

“Але на сьогодні ми вживаємо всіх заходів, щоб цей дисбаланс зменшився, вакансії залишалися актуальними. Наприклад, у територіальних громадах, на державній службі. Першою чергою це також лікарі й медпрацівники, вчителі”, — говорить Наталія Португальська.

Аби зменшити цей дисбаланс, у Херсонському центрі зайнятості з березня 2023 року працює програма по видачі ваучерів.

Ваучер – це документ, який видається з метою проходження професійної підготовки, щоб бути конкурентно спроможним на ринку праці, пояснює жінка.

“На сьогодні у нас отримали такі ваучери 35 людей. Це не безробітні, а громадяни з вільного ринку. Отримали для того, щоб стати більш конкурентоспроможними й знайти собі роботу з вищою зарплатою, інтегруватися в ринок праці”, — розповідає Наталія Португальська.

Для ще 30 людей видадуть такі ваучери в серпні.

“Є вже такі, які закінчили навчання і знайшли роботу. Є в нас людина, яка навчалася і вже працевлаштована в Тернопільському вищому закладі, підвищувала кваліфікацію за спеціальністю фармація. Є ті, хто вчиться на швачок, кухарів, електрогазозварювальників. Люди часто питають про отримання професії у будівельній сфері”, — говорить Наталія Португальська.

«Гаряча лінія" Херсонської обласної служби зайнятості:
+38(050) 744 8939, +38(066) 339 7025, +38(093) 567 8405

Херсонський обласний центр зайнятості. Контактні телефони:
для населення +38(099) 2451463
для роботодавців +38(066) 7773903

Група підтримки безробітних Херсонської обласної служби зайнятості у Telegram: https://t.me/Pidtrumka_DCZ_Kherson  

Сторінка Херсонського ОЦЗ у фейсбуці:
https://www.facebook.com/khe.dcz.gov.ua/

Офіційний сайт Херсонського ОЦЗ:
https://khe.dcz.gov.ua/

Нагадаємо, з початку 2023 року за допомогою Херсонського центру зайнятості вдалося знайти роботу для 440 безробітних. Наприклад, у військових адміністраціях громад Херсонської області. Адміністрації потребують і юристів, і психологів, і фінансистів, і інженерів сфери IT. Є велика потреба також і в лікарях, медпрацівниках і вчителях. Є вакансії у комунальних службах, у сфері торгівлі, банківській сфері.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ