Підтримати нас

На окупованих територіях збільшиться кількість центрів для мілітаризації дітей

09 травня 2024 07:10
140
Поширити:
Фото: пропагандистські канали

На окупованих територіях незаконна влада створюватиме все більше центрів для мілітаризації дітей. Також там вже діють “молодіжні заклади з мілітарним спрямуванням”.

Про це повідомив в ефірі Медіаплатформи “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Він зазначив, що дітей у таких центрах постійно вивозитимуть на полігони, показуватимуть техніку, кораблі військових РФ, розповідатимуть про “героїв СВО”, залучатимуть на зустрічі з різними російськими силовими структурами.

“Намагаються залучати дітей колаборантів, дітей із малозабезпечених сімей, яким обіцяють можливості соціального зросту. Є шанс, що на дітей це вплине”, – додав Данилов.
 Також він повідомив, що буде поставлений план кількості дітей, які відвідуватимуть такі центри:
“Серед них влаштовуватимуть змагання, такі як: хто краще стріляє та напише листа (ред. військовим) СВО”.
 
Окрім цього, російські окупанти возять школярів на змагання, конкурси, заходи по всій території Росії.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.
  • Політолог та краєзнавець Дементій Білий зазначив, що російські окупанти забороняють вивчати дітям українську мову та книжки. Крім того, створили в Скадовську в захопленій школі музей “СВО” та змушують писати дітей листи військовим РФ.
  • У 12-му пакеті санкцій ЄС, про який оголосили 18 грудня, потрапили відповідальні за мілітаризацію дітей на Херсонщині. Зокрема, голова Херсонського обласного штабу “Юнармії” Серафим Іванов і голова Ради регіонального осередку «Руху Перших» Херсонської області Назарій Доманін.
  • Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ