Підтримати нас

На окупованих територіях людей змушують отримувати російський паспорт та складати присягу

14 квітня 2024 12:30
143
Поширити:
Фото: freepik

На окупованих територіях місцевих жителів, яких змушують отримувати російський паспорт також змушують і складати присягу.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Якщо у громадянина забирають практично насильно виданий російський паспорт, він стає нелегалом на своїй же землі. Відповідно потрапляє у поле зору поліцаїв і за ґрати”, – додають в ЦНС. 
 Зазначається, що оскільки соціальні заохочення та грошове забезпечення вже не працюють, тому окупаційна влада вдається до примусу на рівні нелегітимного законодавства, що суперечить міжнародному праву і порушує права людини.
  • У квітні 2023 року президент РФ видав указ, у якому іноземні громадяни чи особи без громадянства мають право перебувати на окупованих територіях до 1 липня 2024 року.
  • Раніше повідомлялось, що іноземні громадяни чи жителі без громадянства, які не мають російського паспорта, за указом президента РФ можуть перебувати на окупованих територіях до 1 липня 2024 року. Жителі, які до зазначеної дати не отримали російського паспорта, ймовірно підлягають депортації або затриманню.
  • За два роки окупації Росією українських територій кількість місцевих жителів, які отримали російський паспорт не досягнула 50%. Саме тому на незаконних виборах президента РФ у березні жителям окупованих територій дозволили голосувати без паспортів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ