Підтримати нас

На окупованих територіях Херсонщини набирають пропагандистів до місцевого “Союзу журналістів РФ”

Vgoru
Автор статті
11 серпня 2023 15:23
752
Поширити:

На тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни набирають пропагандистів до місцевого "Союзу журналістів РФ". Вони створили цю організацію, щоб контролювати пропаганду в регіоні серед місцевих окупаційних медіа.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Голова Херсонського відділення – росіянин Олександр Малькевич. Він є куратором усіх “регіональних медіа” на ТОТ. Всього до складу входить 40 учасників, більшість з них завезені з РФ.

“Наприклад, на останньому зібранні пропагандистів посвідчення отримала лице “телеканалу “Таврія” (створеного росіянами на базі захопленого регіонального відділення “Суспільне”) Ксенія Дегтярьова, яка приїхала з Казані (РФ)”, – йдеться в дописі.

За даними ЦНС, всі ці “місцеві журналісти” покликані поширювати російську пропаганду в регіоні, а головне – поширювати брехню за межі ТОТ з позиції нібито місцевих жителів.

Нагадуємо, в липні СБУ повідомила про підозру російському політтехнологу Олександру Малькевичу. Було встановлено, що він займався запуском каналу “Таврія” в окупованому Херсоні. На окупованій частині Запорізької та Херсонської областей він займається створенням пропагандистських медіа. Вони “базуються ”на основі місцевих телеканалів, які захоплені або віддані окупантам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ