Підтримати нас

На обласний конкурс проєктів громадських організацій надійшло 19 заявок

Автор статті
05 травня 2020 10:00
624
Поширити:

У квітні завершився прийом заявок на участь в обласному конкурсі проєктів громадських організацій, спрямованих на соціальний розвиток суспільства та підтримку молоді Херсонської області. Загалом надійшло 19 заявок від громадських організацій.

Як повідомила голова конкурсної комісії, заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова, у цьому році надійшло більше заявок, ніж у минулому. Але остаточний перелік проєктів, які братимуть участь у конкурсі та будуть претендувати на отримання співфінасування з обласного бюджету, буде визначений під час аналізу заявок на їх відповідність умовам конкурсу.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада.

Всі заявки розгляне конкурсна комісія. У минулому році було допущено 16 проєктів з 18-ти, які надійшли. Переможцями стали проєкти 6 громадських організацій, які отримали співфінансування з обласного бюджету на реалізацію власних ідей у сумі від 30 до 55 тисяч гривень.

Вже почала ознайомлюватися з проєктними пропозиціями громадських організацій, які надійшли на адресу конкурсу обласної ради. Є багато цікавих ідей, які, на мою думку, гідні отримати фінансування з обласного бюджету. Щиро дякую представникам громадянського суспільства за активність та небайдужість. Приємно, що у порівнянні з минулим роком розширюється й географія конкурсу. Він дійсно обласний, бо є заявки з Високопілля, Олешківського, Каховського районів, міст Херсон й Нова Каховка, – зазначила Оксана Рукавішнікова.
Нагадаємо, прийом заявок на конкурс стартував 1 лютого 2020 року, завершився 30 квітня 2020 року. За умовами конкурсу, проєкти, що подаються, мають бути спрямовані на реалізацію таких пріоритетних завдань:

  • утвердження патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України та Херсонщини;
  • формування демократичних цінностей та верховенства права у громадян регіону задля їх рівноправного включення до європейської і світової спільноти;
  • створення умов для інтелектуального самовдосконалення громадян, творчого розвитку особистості;
  • популяризація та формування здорового та активного способу життя;
  • формування загальнолюдських цінностей, гуманного та відповідального ставлення до довкілля.

Загальний обсяг фінансування проєктів переможців з обласного бюджету складатиме 297,5 тис. грн за умови участі громадських організацій у співфінансуванні не менше 5% від кошторисної вартості кожного проєкту.

Про час та місце засідання конкурсної комісії всім учасникам конкурсу буде повідомлено додатково.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ