Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини ЗСУ за минулу добу знищили понад 50 окупантів та 20 одиниць техніки — Наталія Гуменюк

Vgoru
23 червня 2023 06:45
657
Поширити:

Сили оборони завдали удару по позиціях військ РФ на лівому березі Херсонщини та знищили 63 військовослужбовців російської армії, 20 одиниць техніки та спостережний пункт. 

Про це в телемарафоні "Єдині новини" повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Наша контрбатарейна боротьба дуже потужна. Враховуючи повернення ворога на старі позиції, ми теж переорієнтовуємо свої цілі. Ми завдали потужного удару. Також наша авіація тричі вдарила по районах зосередження особового складу та бронетехніки, знищено один спостережний пункт. Робота триває, ми продовжуємо нищити і важку артилерію, і безпілотні апарати для розвідки", — сказала Гуменюк.

За її словами, військові РФ  не перестають шукати, як максимально вразити позиції Сил оборони, але ці пошуки марні.

"Цієї ночі намагалися атакувати з різних напрямків, використовуючи авіацію й обходячи наші системи протиповітряної оборони максимально, південні точно. Знову використовували для цього території окупованої Херсонщини, щоби провести ракети максимально довгим шляхом непоміченими й недосяжними. Але їх усе одно наздогнали", — каже Гуменюк.

На лівому березі російська армія повертається на затоплені раніше позиції, говорить керівниця пресцентру. На деяких ділянках, за її словами, використовують приватні подвір'я та верхні поверхи будівель для розташування вогневих позицій.

"Зокрема мінометних. З чого, у принципі, і гатять про населених пунктах. Так, за минулу добу Херсонщина потерпала від дуже потужних саме мінометних і артилерійських обстрілів, і аж шестеро осіб отримали дуже серйозні поранення. Це досить велика цифра в порівнянні з минулими днями", — сказала Гуменюк.

Минулої доби, 21 червня, росіяни 91 раз обстріляли правобережжя Херсонщини. Вони випустили 415 снарядів із мінометів, артилерії, «Градів, БПЛА та авіації.

Через російську агресію сім людей дістали поранення.

Учора в обід російська армія влучила в житловий будинок. Через обстріли на власному подвірʼї поранення отримали 86-річна жінка та 25-річний хлопець. Вони в тяжкому стані.

 

Також студенти-волонтери з Рівного, які надавали допомогу херсонцям, потрапили під вогневу атаку з боку росіян. У 25-річного та 23-річного хлопців поранення середнього ступеня тяжкості.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів