Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини співробітники окупаційної поліції почали писати рапорти на звільнення

Vgoru
Автор статті
09 травня 2023 08:45
1,350
Поширити:

На окупованій частині Херсонщини співробітники окупаційної поліції намагаються звільнитися, бо не хочуть постати перед українським судом за державну зраду.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Чимало колаборантів з окупаційної “поліції” ТОТ Запоріжжя і Херсонщини вже написали рапорти на звільнення, плануючи евакуюватися на територію РФ до початку українського контрнаступу. Окрім страху постати перед українським судом за державну зраду, поліцаїв також лякає перспектива потрапити до лав окупаційної армії”, – йдеться в повідомленні. 

Але, керівництво окупаційної поліції відмовляється підписувати рапорти. Деяким колаборантам взагалі заборонили залишати населені пункти, а також їх відкликають із відпусток. Тому зрадники намагаються домовитися про ушпиталення в місцеві лікарні, але зробити це вкрай складно.

Водночас у Скадовську на Херсонщині окупанти вивозять документи та майно з державних установ. В ніч з 6 на 7 травня окупанти завантажили в автомобілі документи, оргтехніку та інше майно державних установ. Вранці 7 травня, разом із сім’ями, місто залишила значна частина російської окупаційної адміністрації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ