Підтримати нас

На Херсонщини відкрили 304 кримінальні провадження по незаконному поводженню зі зброєю

Vgoru
Автор статті
04 січня 2019 14:07
580
Поширити:

За даними Управління карного розшуку обласного главку поліції, в рамках відкритих кримінальних проваджень у минулому році з незаконного обігу поліцейські вилучили 8 гранатометів РПГ, автоматичну та саморобну зброю, 26 обрізів мисливських рушниць, понад 70 пістолетів, понад 14 тисяч набоїв, 178 гранат, понад 14 кг вибухівки та 37 інших боєприпасів.

Поліція продовжує виявляти канали надходження зброї, бойових припасів та вибухових речовин до громадян, затримувати осіб, які збувають або незаконно зберігають зброю.

Зокрема, в перші кілька діб цього року поліцейські виявили низку фактів, пов’язаних з нелегальним обігом зброї. У жителя Високопільського району вилучено 32 патрони до пістолету, які чоловік знайшов у лісосмузі під час збирання хмизу.

У мешканця Скадовського району поліцейські вилучили пістолет, 7 патронів до нього, дульнозарядну бронзову гармату та 59 патронів до нарізної вогнепальної зброї. Зі слів чоловіка, йому все подарували.

А каховчанин переносив у кишені куртки 13 патронів до гвинтівки, які знайшов поблизу бару.

У смт Чаплинка поліцейські складали адміністративний протокол на чоловіка, який розпивав алкогольні напої у громадських місцях, і під час поверхневого огляду вилучили у нього 25 патронів до автомату, які він знайшов кілька місяців тому на території котловану.

У всіх випадках зброя та боєприпаси направлені на дослідження і відкриті кримінальні провадження.

Працівники поліції вкотре наголошують, що незаконне зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин є злочином і  відповідно до ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Також нагадаємо, що громадяни, які добровільно здали вказані предмети, що зберігалися у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ