Підтримати нас

На Херсонщині вживаються заходи із недопущення розповсюдження пташиного грипу та АЧС

Автор статті
09 квітня 2020 03:00
632
Поширити:

Після виявлення вірусу АЧС на Херсонщині у м. Каховка встановлено карантинні обмеження терміном на 40 днів. 

Усі туші загиблих тварин (285 голів) знищено шляхом спалювання, повідомляє сайт Херсонської ОДА.

Крім того, здійснено дезінфекцію об’єкта площею 3 072 кв.м в епізоотичному осередку свиноферми ФОП Рахімова І.А.
 
У населених пунктах, що увійшли до зони спостереження за вогнищем АЧС, проведено облік свинопоголів'я. Так, у зоні захисту на 6 квітня в с.Любимівка обстежено 1 980 дворів, де утримується 1 148 голів свиней, у м.Каховка — 3 913 дворів, у яких свині відсутні.

Встановлено заборону для торгівлі на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів.

Щодо вірусу пташиного грипу типу А, то станом на 6 квітня у ході обстеження загиблої та хворої птиці не виявлено. Наразі заплановано обстеження угідь Чаплинського, Новотроїцького, Каланчацького, Голопристанського, Генічеського, Скадовського, Каховського районів, біосферного заповідника «Асканія-Нова», Чорноморського біосферного заповідника, НПП «Нижньодніпровський», НПП «Азово-Сиваський», НПП «Джарилгач», прибережних зон Азовського та Чорного морів, Каховського водосховища та пониззя Дніпра.
 

Крім того, буде проведено додаткові лабораторні дослідження в агрофірмі «Агрохолдинг «Авангард», яка експортує продукцію птахівництва.

Також у зв’язку з виявленням пташиного грипу встановлено карантинні обмеження на 21 день.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ