Підтримати нас

На Херсонщині ведуть розслідування про незаконне використання надр України окупаційною владою Криму

Автор статті
29 листопада 2019 08:58
669
Поширити:

Встановлено, що окупаційна влада півострова через посадових осіб одного з київських підприємств використовувала насосну станцію на території Новотроїцького району Херсонської області.

Станція забезпечувала сировиною завод у Криму. Сума збитків  державі сягає  30 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив начальник Головного управління Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі Віталій Стрижак. 

За словами Віталія Стрижака, слідчі поліції Криму ведуть досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного видобутку надр на території України. Станція всупереч  законодавству забезпечувала сировиною у вигляді кондиційної ропи з озера Сиваш «Кримський содовий завод».

Віталій Стрижак додав, що вчора, 27 листопада, слідчі ГУНП в АР Крим та м. Севастополі спільно зі співробітниками центрального апарату СБУ та прокуратури Криму за участю представників Херсонської обласної державної адміністрації, «Херсонобленерго», а також Представництва президента України в АР Крим провели санкціонований обшук у приміщенні насосної станції.

Лишається додати, що про станцію в Новотроїцькому районі преса писала ще рік тому Проте правоохоронці не реагували на виступи – ЗМІ. І ось нарешті… Як кажуть, краще пізно, ніж ніколи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ