Підтримати нас

На Херсонщині тривають позапланові перевірки пришкільних таборів відпочинку

Автор статті
18 червня 2018 09:06
650
Поширити:

У ході проведення позапланових перевірок обстежено 19 пришкільних таборів.

Під час перевірок зверталася увага на умови зберігання харчових продуктів, дотримання термінів придатності, наявність супровідних документів, передає Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

На відповідність ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько – питного водопостачання» : для проведення досліджень станом на 12.06.2018 року відібрано по 10 проб на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники, а також 200 змивів на бактерії групи кишкової палички.

З начальниками таборів та медичними працівниками, відповідальними за організацію харчування,  проведена роз’яснювальна робота щодо санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень та обладнання, дотримання особистої гігієни персоналом, вимог до безпеки постачання, якості умов зберігання продуктів харчування, продовольчої сировини та технології приготування страв.

На даний час лабораторні дослідження тривають. У разі надходження експертиз про невідповідність проб, вживатимуться додаткові заходи.

Перевірки проводились на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 759 від 13 квітня 2018 року «Про державний нагляд (контроль) під час підготовки та проведення в області курортно-туристичного сезону 2018», а також наказу Головного управління №1648 від 11.06.2018 року «Про проведення позапланової перевірки», спеціалістами Бериславського районного управління проводяться позапланові перевірки пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на предмет встановлення відповідності вимогам у сфері санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, з відбором проб для лабораторних досліджень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ