Підтримати нас

На Херсонщині стартував період нерестової заборони на вилов водних ресурсів

Автор статті
01 квітня 2020 04:30
755
Поширити:

З середи 1 квітня 2020 року на Херсонщині розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів у водоймах пониззя Дніпра та Каховського водосховища.

Також з 1 квітня по 30 червня встановлюється заборона на добування раків. Вона пов’язана із виношуванням ними ікри, личинок та першою линькою.

Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Де в області любительське і спортивне рибальство дозволено в нерестовий період 2020 року з берега однією вудкою з одним гачком чи спінінгом можна побачити на інтерактивній мапі за посиланням https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Державна екологічна інспекція у Херсонській області закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Якщо у вас є інформація щодо браконьєрського промислу на водоймах Херсонщини - звертайтесь на гарячу телефонну лінію Державної екологічної інспекції у Херсонській області (0552) 26 23 87.

Інспектори будуть реагувати невідкладно.

З наказами нерестової заборони 2020 можна ознайомитись https://darg.gov.ua/files/15/00_01_nerest_herson.pdf

Державна екологічна інспекція у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ