Підтримати нас

На Херсонщині поліція затримала на хабарі головного архітектора одного з міст

Автор статті
03 лютого 2018 05:00
606
Поширити:

Посадовець «допомагав» громадянам із вирішенням земельних питань. Під час одержання коштів його було затримано.  

Оперативники управління захисту економіки в Херсонській області Нацполіції викрили факти незаконної діяльності з боку посадових осіб однієї з міськрад регіону. За вирішення земельних питань вони вимагали від громадян неправомірну вигоду. Натомість обіцяли їм прискорений процес оформлення, від подачі заяви до видачі документів.

За даним фактом слідчі Головного управління Нацполіції в Херсонській області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 

В межах провадження правоохоронці встановили осіб, причетних до протиправної діяльності. Так, головний архітектор одного з міст за надання в оренду земельної ділянки під розміщення рекламних щитів строком на 3 роки вимагав 40 тисяч гривень неправомірної вигоди. За вказану суму він пообіцяв громадянину вирішити дане питання у найкоротші терміни.

30 січня, працівники управління захисту економіки в Херсонській області, слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Херсонської області затримали зловмисника під час одержання хабара. Частину коштів він повинен був передати посадовцю міськради.
 

На даний час правоохоронці проводять процесуальні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у корупційній схемі.

Вирішується питання про обрання затриманому посадовцю міськради міри запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ